Jump to content

C&C GAMES  


#1
john.smith_legacy

  • john.smith

    Private



    Join Date: Feb 2012
  • Posts: 1

Basic editing of units in RA3

10 February 2012 - 03:55 PM

Hi there! I am a complete noob to modding so I will apologise now. I have been trying to get into modding as a hobbie but am finding it difficult to get started! I have read lots of tutorials and tried many times to get a simple mod to work with no success.

First the background:

  • I am using Windows 7 Ultimate 64 bit OS
  • I am using RA3 version 1.12
  • I have no problems running the game at all.
  • I have 2 hard drives (C and D)
  • My game is located: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Red Alert 3
  • Mod build file is located : D:\Users\Chris\Documents\Mods\mymod
  • Mod SDK is located: C:\RA3 MOD SDK

What I am trying to do:

  • change the build time and cost of an allied power plant in Skirmish
.

What have I done:

  • downloaded and installed RA3 Mod SDK and associated files.
  • created a new folder called "mymod" in C:\RA3 MOD SDK\Mods\mymod
  • created a folder "data" in C:\RA3 MOD SDK\Mods\mymod
  • copied AlliedPowerPlant.xml from C:\RA3 MOD SDK\SageXml\Allied\Structures
  • changed properties and declicked "read only"
  • Edited xml file as follows:
















id="AlliedPowerPlant"
inheritFrom="BaseStructure"
SelectPortrait="Portrait_AlliedPowerPlant"
ButtonImage="Button_AlliedPowerPlant_on"
Side="Allies"
EditorSorting="STRUCTURE"
JustBuiltTime="1.2s"
BuildTime="1"
EnergyProduction="100"
EnergyBonus="10"
CommandSet="AlliedPowerPlantCommandSet"
KindOf="+FS_POWER +SKIRMISH_AI_CAN_BUILD_DURING_EMERGENCY_NO_INCOME"
RadarPriority="STRUCTURE"
PlacementViewAngle="315d"
ProductionQueueType="MAIN_STRUCTURE"
BuildPlacementTypeFlag="MAIN_STRUCTURE"
EditorName="AlliedPowerPlant"
Description="Desc:AlliedPowerPlant"
TypeDescription="Type:AlliedPowerPlant">
xai:joinAction="Replace" xmlns:xai="uri:ea.com:eala:asset:instance">Name:AlliedPowerPlant

Rule="ANY">
AlliedConstructionYard



"1"/>

Armor="AlliedPowerPlantArmor"
DamageFX="FactionStructureDamageFX" />
BaseBuildingLocation="SPREAD">
ExcludedBaseTypes="NO_BUILD_RADIUS CAPTURED"/>



  • Note all I changed was the build time and cost.
  • Copied Mod.xml from C:\RA3 MOD SDK\Mods\samplemod\data
  • pasted in C:\RA3 MOD SDK\Mods\mymod\data
  • Changed properties and declicked "read only"
  • Edited as follows:



















  • Saved and closed
  • I then ran EALAModStudio and built mod (with no errors) although during the build it kept saying "BinaryAssetBuilder has stopped working" but then it seemed to right itself and completed the build
I could not find the mod file in the User interface/mods so I ran the game from the command prompt:
c:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Red Alert 3> RA3.exe -modconfig "D:\Users
\Chris\Documents\Mods\mymod\mymod_1.0.skudef"

Game starts with no errors, I go to Skirmish mode and nothing has changed..........

Sorry for very long post but I wanted to give all the information to show I wasnt being lazy and had indeed tried.

If anyone can help with this very basic mod to get it working i would appreciate it!

TIA
  • Back to top
    • 0
  •  Quote
  •  Flag

#2
Sythja_legacy

  • Sythja

    Private



    Join Date: Feb 2012
  • Posts: 21

26 February 2012 - 11:49 PM

did you get bibber's stuff for the sdk? it helps a bit, also make sure you have everything listed in the req apps.. those assisted with nuking that bab crashing issue for me and got things going where they belonged.. as far as i can see (and i am admittadly new to this myself) you seem to have everything else correct..
  • Back to top
    • 0
  •  Quote
  •  Flag

#3
phailaanh142_legacy

  • phailaanh142

    Private



    Join Date: Apr 2012
  • Posts: 7

17 April 2012 - 02:58 AM

Yeah, me too.. ****.. i want to modify MiG Fighter can kill Apollo Fighter 1vs1 \m/ and range of tesla coil, spectrum, ....
  • Back to top
    • 0
  •  Quote
  •  Flag

#4
phailaanh142_legacy

  • phailaanh142

    Private



    Join Date: Apr 2012
  • Posts: 7

17 April 2012 - 03:24 AM

Yes, i can modify
You must save Big file.
My English not good :D
1. Use samplemod, you copy AlliedPowerPlant.xml to samplemod\data and edit xml
2. Edit Mod.xml in samplemod\data


















































3. Use soft, Add directory Data (samplemod\data) > Big files.
4. Rename Big file > samplemod.big, copy to Red Alert 3\Mods\samplemod
5. Copy skudef to Red Alert 3\Mods\samplemod
And now play game ;). i tested with MiG fighter, so great >:)
  • Back to top
    • 0
  •  Quote
  •  Flag



Reply to this topic